Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Egy görög rendőr hatalmas sikere

2022. március 23. - kalimeraeger

antonis_tsapatakis_gg.jpg

Kép: Greek Gateway

Antonis Tsapatakis rendőrként dolgozott, ám egy 2006-ban bekövetkezett motorkerékpár-baleset okozta gerincvelő-sérülés miatt tolószékbe kényszerült. Emiatt 2009-ben elbocsátották állásából, és ugyanígy járt 14 másik, szintén fogyatékkal élő kollégája is.

Antonis azonban nem adta fel. Törvénymódosításra irányuló kampányt indított, és éveken át küzdött azért, hogy a Görög Rendőrség belássa: léteznek olyan munkakörök a rendőrség kötelékében is, amelyekben ezeknek a szakembereknek a tudása hasznosítható.

A törvénymódosításra nagy hatása volt annak a ténynek is, hogy a 2020-as tokiói paralimpián Antonis Tsapatakis mellúszásban bronzérmet szerzett.

Tsapatakis elmondta: nemcsak a törvénymódosításra büszke, hanem arra is, hogy ezáltal a 14 másik kollégája is visszakapta az állását.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr917787420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása