Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország is kiáll Ukrajna mellett

2022. március 02. - kalimeraeger

athen8_1.jpg

Kép: Pixabay

Görögország több fronton is támogatja az ukrán felet az orosz-ukrán háborúban.

Több ízben is küldtek már katonai és humanitárius segítséget, hétfőn pedig arról döntöttek, hogy nem adnak több beruházási célú tartózkodási engedélyt orosz állampolgároknak, és a meglévőeket sem hosszabbítják meg. Ez Notis Mitarakis görög bevándorlásügyi miniszter közleményében olvasható.

A dél-ukrajnai támadások során eddig legalább 10, a görög kisebbséghez tartozó személy vesztette életét, melyet Athén "elfogadhatatlan bűncselekménynek minősített".

Alexandros Papaioannou, a görög külügyminisztérium szóvivője kiemelte: „Ukrajna szuverenitásának és területi épségének a betartásáról nem lehet tárgyalni, hiszen Oroszországnak kötelessége tiszteletben tartani a nemzetközi jogot."

Hétfőn az Európai Unió döntése alapján Görögország is lezárta légterét Oroszország előtt, a görög határátkelőhelyeken pedig folyamatosan fogadják az ukrán menekülteket, eddig kicsivel több, mint ezren érkeztek.

Közben tüntetés volt a békéért Athén főterén, erről ITT írtunk bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8817770086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása