Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország bekeményít

2022. január 19. - kalimeraeger

vakcina_pb.jpg

Kép: Pixabay

Február 1-től mindazok, akik a második oltást követő hét hónapon belül nem kérik az emlékeztető oltást, oltatlannak minősülnek - jelentette be Tanos Plevris görög egészségügyi miniszter az Ant1 televízióban. Hozzátette, hogy a kilenc hónapra kiadott oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, mert európai igazolásról van szó, de nem tesz lehetővé olyan előnyöket, mint például az oltottak számára fenntartott helyek igénybevétele.

A szigorításra azért volt szükség, mert az omikron variáns az év végén ismét tombolt az országban, emiatt a szilveszteri rendezvények esetében is korlátozásokat vezettek be, többek között betiltották a zenét a bárokban és az éttermekben. Kötelezővé tették az FFP2-es vagy két orvosi maszk egyidejű használatát a tömegközlekedés résztvevői, a nagyobb áruházak dolgozói és vásárlói, valamint az éttermi dolgozók részére.

A járvány kezdete óta közel másfél millióan betegedtek meg Görögországban, kicsit több, mint 21 ezer eset végződött tragikusan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3616813500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása