Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Két ingyenes koronavírus-teszt jár minden görögnek

2021. december 22. - kalimeraeger

virusteszt_pb.jpg

Kép: Pixabay

Görögország két ingyenes, otthon elvégezhető koronavírus-tesztet ajánl fel minden görögnek az ünnepek idejére, hogy megfékezzék a vírus terjedését - jelentette be kedden Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök.

Mitsotakis azután döntött az intézkedés mellett, hogy görög egészségügyi tisztviselők azt javasolták: tegye kötelezővé a negatív gyorstesztet a zárt terekbe, például a nem létfontosságú üzletekbe, éttermekbe és kávézókba történő belépéskor. Ide jelenleg csak oltottak mehetnek.

A miniszterelnök kijelentette, hogy „elutasítja” a javaslatot, mivel szerinte „egy ilyen intézkedés méltánytalan lenne az oltottakkal szemben, kivitelezése pedig nehézségekbe ütközne. Tehát ahelyett, hogy mindenkire rákényszerítettem volna valamit, úgy döntöttem, hogy mindenkiben megbízom. Éppen ezért az állam további két ingyenes gyorstesztet biztosít a teljes lakosság számára” – tette hozzá.

A kétlépcsős terv első részének célja, hogy az ünnepek biztonságban teljenek anélkül, hogy a gazdaság még nagyobb veszélybe kerülne, második része pedig a távmunka meghosszabbítását és az éttermek, valamint az egyéb helyszínek nyitvatartási idejének módosítását tartalmazhatja, az ország ünnepek utáni járványügyi helyzetétől függően.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9516790720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása