Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mindenkinek kötelező a teszt!

2021. december 17. - kalimeraeger

borond_pb.jpg

Kép: Pixabay

A vírushelyzet következtében megváltoznak a Görögországba történő belépés feltételei.

2021. december 19-től Görögországba csak 24 óránál nem régebbi negatív rapid antigén teszt, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt bemutatásával lehet belépni, függetlenül attól, hogy be van-e oltva, vagy átesett-e a betegségen a belépni kívánó személy.

Az új intézkedés részleteit tartalmazó jogszabály egyelőre még nem jelent meg.

A 2021. december 19-ig Görögországba érkezőknek, ha nincs oltási igazolásuk vagy betegségen átesettséget igazoló okmányuk, a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorstesztről kell bemutatniuk igazolást.

Az állami, vagy az illetékes állami szerv által hitelesített magánlaboratórium igazolásán angol, francia, német, olasz, spanyol, vagy az orosz nyelv valamelyikén fel kell tüntetni a letesztelt személy nevét, amelynek egyeznie kell a személyazonosító igazolványon vagy útlevélen szereplő névvel. 2021. december 19-ig  a Görögországba történő belépéshez a 12 év alatti gyermekektől nem kérnek PCR vagy antigén gyorstesztet, 2021. december 19-től ez a korhatár 5 év. (Fontos: országon belüli utazáskor már 12 év alatt is kérnek tesztet.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7316786122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása