Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Csodaszép új kerttel bővül a görög főváros

2021. november 23. - kalimeraeger

japankert_2_pb.jpg

Kép: Pixabay - illusztráció

Ez az első ilyen Athénban.

Nemsokára bárki csodájára járhat a város első japánkertjének, mely a Nemzeti Galéria közelében, a Mihalakopoulou utcán található Nereidon Parkban foglal majd helyet. A projekt egyébként az „Adopt Your City” (Fogadd örökbe a városod – a szerk.) program része.

„Athén egy modern, dinamikusan fejlődő metropolisz. Nyitott az új ötletekre, bátran tekint és mozdul a jövő felé, miközben kivételesen büszke dicső múltjára, ahogyan a lendületes jelenére is” – mondta Athén polgármestere, Kostas Bakoyannis.

Az athéni Japánkert a JT International Hellas támogatásával és a Japán Nagykövetség pártfogásával születik meg, és ez lesz a város első tematikus parkja. A munkálatok során 180 m3 beton és illegálisan itt elhelyezett törmelék kerül eltávolításra, valamint 350 m3 termőföldet szállítanak ide, melynek egy részéből apró dombokat építenek, hogy növeljék a felhasználható terület felszínét. A tervek szerint 50 fa és 3000 bokor díszíti majd a kertet, melyet egyébként az Antonis Skordilis és Ecoscapes tervezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5816763158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása