Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Egy görög ifjú sakk nagymesterré vált

2021. szeptember 26. - kalimeraeger

sakk_pb.jpg

Kép: Pixabay

Előtte eddig összesen 10 honfitársa tudhatta magáénak ezt a címet.

A 21 éves, krétai Nikolas Theodorou Dél-Karolinában győzedelmeskedett szeptemberben. A fiatalember éppen mérnöki tanulmányait végzi St. Louis-ban, Missouri államban, ahová már sakk ösztöndíjjal került, és ami egyébként ezen játék Mekkájának számít.

Theodorou Rethymnoban nevelkedett, ahol a családi étkezőasztalnál varázsolta el ez a sport, hiszen szülei otthon egymással vetélkedtek. Már általános iskolás korában csatlakozott az ottani Sakk Klubhoz, és nagyon gyorsan elismert játékossá vált. Ahogy egyre jobbá vált, átigazolt Haniába.

Már a középiskolai igazgatója is elismerően nyilatkozott róla: „Nikola nagyszerű tehetsége a tudományos tárgyakat illetően tagadhatatlan. Erkölcsi karaktere kiemelkedő. Szociális, barátságos, udvarias és jó a humorérzéke. Nagyfokú nyugodtságot és érettséget tudhat magáénak már ilyen fiatalon.”

A fiatal tudatosan képezte magát, sokat tanult ellenfeleitől.

Nagymesterré válni nem könnyű feladat. Ha valaki egyszer elnyeri ezt a címet, egy életre szól. Jelenleg a legifjabb nagymester 13 esztendős csupán.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9816700738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása