Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország az élen

2021. szeptember 23. - kalimeraeger

skopelos_2_pb.jpg

Kép: Skopelos - Pixabay

Ezúttal a turisztikai adatok tekintetében.

Hellász több, mint 2 millió látogatót fogadott 2021 júliusában és augusztusában – többet, mint bármelyik más európai nemzet -, ezzel pedig a koronavírus járvány ellenére igazi idegenforgalmi sikert könyvelhet el. Sőt, mi több, ezzel a számmal megközelítették a 2019-es, hasonló periódusban elért adatokat, mely egyébként minden addigi rekordot megdöntött a turisták számának tekintetében. Az idegenforgalmi miniszter, Haris Theoharis nagyon elégedett, hiszen az összes turistaforgalom idén 6 millió körül jár.

Hozzátette: “Idén először, most júliusban fordult elő, hogy hazánk lekörözte Franciaországot a franciák körében, hiszen többen utaztak hozzánk Görögországba, mint amennyien a belföldi nyaralást választották.” Számokban ez nagyjából 450 ezer francia utazót jelent, akik 2021-ben Hellászt választották nyaralásuk helyszínéül. A Financial Times riportja szerint pedig Görögország 25%-kal több turistát fogadott, mint nagy versenytársa, Spanyolország.

Ezen kívül a Görög Légiközlekedési Hatóság jelentése szerint 2021 első félévében 146,8%-kal emelkedett az utasforgalom 2020-hoz képest. Ám még így is 63,5%-kal kevesebb a 2019-es hasonló periódusban mért adatokhoz képest.

Pozitívan nyilatkozott az eddigi évről Grigoris Tasios, a Hellén Szállodaigazgatók Szövetségének elnöke is, és kifejezte abbéli reményét, hogy a szeptember ismét sikeres hónap lesz majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7516696594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása