Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tisztább strandokat!

2021. szeptember 06. - kalimeraeger

szemet_2_pb.jpg

Kép: Pixabay

Szerencsére egyre több strandtisztító kezdeményezésről hallani, melyek nem csak jó példával járnak elöl, de talán sokak gondolkodásán is változtatnak a környezetvédelmet illetően.

Ezúttal többek között francia diákok egy csoportja szállt partra a csodaszép Elafonisos szigeten, hogy összeszedjék az itt szétszórt szemetet. Összesen 34 önkéntes, köztük egy csapatnyi francia egyetemista jelentkezett az Elafonisos Eco szervezet felhívására.

A Peloponnészoszi-félsziget és Kythira között fekvő kis sziget körülbelül 19 négyzetkilométer. Mesés strandjait a nyári hónapokban naponta körülbelül 3000 látogató árasztja el.

A sziget közelében található Pavlopetri, az ókori elsüllyedt város, melyről úgy tartják, hogy kb. Kr.e. 1000 környékén merülhetett a habok közé.

Az Elafonisos Eco célja, hogy megőrizze és védje a sziget gyönyörű látképét és ökológiáját, miközben oktató példával jár elöl a környezetvédelem fontosságát illetően mindenki számára. Az önkéntesek nemcsak a szemétgyűjtésben vettek részt, hanem az élet és idegenforgalom környezettudatos módját is reklámozták az itteni turisták és lakók részére.

A francia fiatalok egy, az Elafonisos Eco által készült videóra reagálva érkeztek Görögországba, hogy júniustól egészen augusztusig a szigeten segédkezzenek. A diákok reggelente korán a partokon kezdtek, hogy rendbe tegyék azokat, és hogy meggyőződjenek róla, hogy az itt honos álcserepesteknősök fészkei is biztonságban vannak.Összesen 2760 órát töltöttek a strandok tisztításával, és a környezettudatosság promotálásával. A diákok szabadidejükben élvezhették a hely nyújtotta örömöket, elmerülhettek a görög kultúrában, és életre szóló barátságokat köthettek a helyiekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8616681320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása