Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ez igen!

2021. augusztus 24. - kalimeraeger

halkidiki_pb.jpg

Kép: Pixabay

Egy svéd turista nyaralását kedvenc görög strandjának megtisztításával töltötte.

Daniel Tornkvist rendszeresen jár nyaralni a Halkidiki-félszigetre. Elmondása szerint, mikor idén júliusban megérkezett, nagyon elszomorította a sok szemét látványa.

„Amikor megterveztem a vakációmat, csak arra gondoltam, hogy eltöltök itt egy hónapot a természet lágy ölén, kibillenve a szokásos mókuskerékből. Mikor megérkeztem, sokkolt, hogy mennyi műanyag van minden strandon” – írta Daniel Instagram oldalán.

„Habár nagyon csalódott voltam, hogy az álmomnak az idillikus tengerparti szépségről találkoznia kellett a szörnyű valósággal, a borzalommal, melyet emberek okoztak, magaménak éreztem az ügyet, hogy minél több szeméttől takarítsam meg a környező strandokat” – folytatta.

Hatalmas, fekete szemeteszsákokba kezdte gyűjteni a Nea Roda környékén húzódó partokon talált hulladékot, és mire a végére ért, egy egész teherautó megtelt velük. Egyetlen társasága saját kutyája volt. Egy helyi oldalnak adott interjúja során Daniel elmondta, hogy ez a probléma sajnos világviszonylatban is nagy, évente rengeteg szemét kerül a vizekbe, és ez egyre inkább fokozódik.

A svéd környezetvédő nem áll itt meg, úgy tervezi, a téli hónapokat Krétán tölti majd és ott is nekilát a takarításnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6616669194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása