Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Belépő az Olympos-ra?

2021. augusztus 23. - kalimeraeger

olympos_u.jpg

Kép: Unsplash

Görögország egyik fő látványossága könnyen lehet, hogy rövidesen díjköteles lesz. Legalábbis ezt fontolgatják a hivatalos görög szervek.

Évente több tízezer ember koptatja az Istenek lakhelyének lankáit, mely nemcsak mitológiai szempontból híres, hanem az ország egyik legszebb természeti kincse is egyben, mely sok kalandot keresőt csábít Hellász legmagasabb pontjának meghódítására.

A görög kormány illetékes szerve elmondta, hogy az itt esetlegesen bevezetésre kerülő belépődíj nem lenne példa nélküli, hiszen számos országban jellemző ez a kiemelt természeti látványosságoknál, sőt, a krétai Samaria-szurdoknál kb. 30 éve kell jegyet vásárolniuk a látogatóknak. A végső döntés azonban még nem született meg.

A tervezet szerint a napi felnőtt belépődíj 6 €-ba kerül majd, a 15 év alattiaknak és a 67 éven felettieknek ingyenes lesz. A motorosoknak 10 €-t, az autósoknak 12 €-t, a turistajáratoknak pedig 70 €-t kell majd fizetni, amennyiben életbe lép ez az elképzelés.

Mindenesetre az ellenzők felvetették azt a problémát, hogy lévén a hely hatalmas, sokan több napos túrákat terveznek ide, így a belépés költsége több napra nagyon magas lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3716668284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása