Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Megújul a Syntagma tér

2021. július 24. - kalimeraeger

syntagma_pb.jpg

Kép: Syntagma tér - Pixabay

Athén szíve rövidesen átalakul.

A görög főváros önkormányzata hétfőn szavazta meg azoknak a már két évtizede elkészült terveknek a megvalósítását, melyek zöldebbé és fenntarthatóvá varázsolják majd a Syntagma tér alacsonyabban fekvő részét.

A felújításnak már idén augusztusban nekifognak, és Dimitris Manikas professzor 1999-es terveit használják majd. A teret úgy modernizálják majd, hogy figyelembe veszik a közlekedési igényeket is, de a jelenleg hat sávos utat négyre fogják leszűkíteni. Ez növeli majd a biztonságot, illetve a szennyezettségi szint is csökkenni fog. Egy kizárólag buszok számára használható sáv segíti majd a tömegközlekedést a tér mellett lévő utcában, így még inkább csomópontnak tekinthető majd a város ezen része. A tér mindezen változtatásokkal együtt megőrzi kerek alakját.

syntagma_2_gr.jpg

A járdákat szélesítik majd, hogy több hely jusson a gyalogosoknak, és gondoskodnak arról is, hogy a terület a mozgássérültek számára is megközelíthető legyen. Felszámolják továbbá a parkolási lehetőségeket, melyekkel sok taxis és autós egyébként illegálisan élt eddig.

A tér zöldebbé tételére is komoly tervek születtek: 28 fát fognak telepíteni a területre, melyek nemcsak szebbé varázsolják majd a környezetet, de környezeti szempontból is fenntarthatóvá teszik a város szívét. Nem utolsó sorban tökéletes árnyékot biztosítanak majd az erre sétálóknak a nyári hőségben, erről egyébként majd pergolákkal is igyekeznek gondoskodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5516637420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása