Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Nem szabad a tánc!

2021. július 16. - kalimeraeger

mykonos_9_pb.jpg

Kép: Pixabay

A görög szórakozóhelyeken július 8-a óta tilos az ácsorgás, táncolás és vegyülés – a görög kormány így akarja megállítani a koronavírus terjedését.

Sajnos sokan azonban alternatív módját keresik a bulizásnak, és a kormány radarjának sugarán kívül ragadják meg a lehetőségeket, és vesznek részt privát villákban szervezett rendezvényeken, ahová a belépés díjköteles, és kizárólag meghívás útján történik.

A hivatalos szervek a bárokban, éttermekben és szórakozóhelyeken szigorúan megtiltották a mozgolódást, a vendégek kizárólag ülve élvezhetik egymás társaságát, ezért több ilyen vendéglátóipari egységnek be kellett zárnia. Az ilyen üzletek Mykonos-on lévő tulajdonosai egy meglehetősen kellemetlen hangvételű levelet küldtek Kyriakos Mitsotakis miniszterelnöknek, miszerint ők nem lesznek bűnbakjai a fertőzés terjedésének.

Az üzenetet a Mykonos Város Vállalkozásainak és Szakembereinek Szövetsége továbbította, és egyértelműen a privát összejövetelekre, mint igazi veszélyforrásokra fordította a reflektorfényt. Sokat ezek közül magánemberek szerveznek, másokat tengerparti klubok, amik nem akarnak lemondani a szórakoztatásról. A szövetség szorgalmazza, hogy a kormány mindenkivel egyforma odafigyeléssel járjon el.

A szigorításra a delta variáns terjedése miatt van szükség. A szabályszegés első alkalommal 12000 dolláros bírságot jelent a szórakozóhely számára, emellett azonnali hatállyal 7 napra be kell zárnia. A második alkalommal ugyanennyi pénzbírság és 15 napos azonnali bezárás kerül kiszabásra. A harmadik eset pedig súlyos anyagi büntetést és a működési engedély bevonását vonja maga után.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4116629280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása