Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Szuper hír a briteknek és a görögöknek is

2021. július 09. - kalimeraeger

milos-beach.jpg

Kép: Pixabay

Július 8-án az Egyesült Királyság bejelentette, hogy a teljesen oltott állampolgárainak és az itt élőknek július 19-től kezdve nem szükséges karanténba vonulniuk, amint hazatérnek a “nem ajánlott” országok egyikéből. Jelenleg ide tartozik Görögország, Spanyolország, Franciaország, az Amerikai Egyesült Államok és Olaszország is.

Annak ellenére, hogy a mindkét oltással rendelkezők számára eltörlik a 10 napos karantént, PCR teszt elvégzésére kötelezik őket a hazaérkezést követő második napon, és előtte az indulást megelőzően három nappal.

Görögország természetesen kitörő örömmel fogadta ezt a hírt, hiszen az Egyesült Királyság az egyik fő turisztikai piacának számít.

A görög idegenforgalmi előrejelzés kicsit optimistább volt, mint ahogy a dolgok eddig alakultak, hiszen a negyedik hullám sokat rontott az adatokon. Sajnos a delta variáns megjelenésével a napi fertőzések száma is emelkedett, csütörtökön 2107 új esetet regisztráltak, melynek körülbelül a felét az Attikai régióból jelentették.

Az ipar szakértői azt mondják, mostanra világossá vált, hogy a kitűzött cél, vagyis a 2019-es turisztikai tevékenységből származó bevétel 50%-ának elérése (kb. 9,1 milliárd euró) teljesen ki van zárva. A szezon azonban még csak most kezdődött és a folyamatos enyhítések mindenképpen optimizmusra adnak okot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr416617786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása