Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

85. rész

2021. július 06. - kalimeraeger

vergina_bejarat_1.jpg

Kép: archív

... hogy Vergina 1977 őszén hívta fel magára a világ figyelmét, mikor Manolis Andronikos régész ásatása során a sírokra bukkant? Az itt található maradványokat ugyanis egy domb öleli körbe, melynek belsejébe egy egyre sötétedő alagúton keresztül juthatunk. A 13 méter magas és 110 méter átmérőjű földhalmot valószínűleg a gall zsoldosok megtévesztésére hordták ide, hogy megóvják az idehelyezett értékeket és a holtak nyugalmát.

Az itt található három sír közül ugyanis az egyikről majdnem teljes bizonyossággal állítható, hogy a Kr. e. 336-ban itt meggyilkolt II. Philipposzé, a valamivel kisebb pedig IV. Alexandroszé, Nagy Sándor fiáé. A teremben félhomály fogad minket, és egyből megüti fülünket a jobbra eső, elkülönített mozisarokból áradó lágy, földöntúli muzsika.

A múzeum hatalmas élmény, ha arra jártok, ne hagyjátok ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9016614474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása