Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tovább enyhítenek a még érvényben lévő szigorításokon

2021. június 10. - kalimeraeger

skopelos2_pb.jpg

Kép: Pixabay - Skopelos

Görögország szombattól tovább lazít.

Mióta az ország hat hónapos szigorú bezártság után májusban kinyitott, az éjféltől hajnali 5.30-ig tartó kijárási tilalom van érvényben. Június 12-től kezdve azonban ennek kezdete eltolódik éjjel 1.30-ra. A kijárási tilalom július 1-jén szűnik meg teljesen, amikor is több éjszakai szórakozóhely nyitja majd meg újra a kapuit.

A vendéglátóhelyek továbbra is zene nélkül biztosítják a kikapcsolódást, mert ahogy már beszámoltunk róla, tudósok úgy vélik, hogy a hangosabb beszéd által jobban terjednek a levegőben a vírus molekulái. Ám ez is változni fog szombattól, de csak az előírt szabályoknak megfelelően.

Szintén július 1-jétől az akár 300 fős lakodalmak is kezdetüket vehetik.

Görögország szerdán 890 új megbetegedést jelentett, mely jelentősen kevesebb, feleannyi, mint az ezt megelőző napon. Közülük mindösszesen csak kettő a turista. Jelenleg 381 vírusfertőzött van lélegeztetőgépen, ebben nem állt be változás az előző naphoz képest.

Szomorú hír, hogy 15-en hunytak el a betegség következtében, de szerencsére ez is csökkenő tendenciát mutat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7016588208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása