Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Orchideák ritka faja keltette életre a lesvos-i erdőt

2021. május 08. - kalimeraeger

orchidea_lesvos_gr.png

Kép: www.greekreporter.com

Az ún. Megkövült Erdő szíve újra dobog.

Hála a kitartó természetvédelmi erőfeszítéseknek, virágzik a nagyon ritka Ophrys lesbis nevű faj. Az orchideák ezen fajtája kizárólag Lesvos-on és a szomszédos Hios szigetén fedezhető fel.

Az erdő megóvásának egyik célja az itt található fosszíliák védelme, de az ennek érdekében végzett törekvések csodás “mellékhatással” jártak.

Ezek a gyönyörű növények minden bizonnyal sok látogatót vonzanak ide. A tavasz szimbólumaiban bárki gyönyörködhet, aki erre jár, de persze be kell tartania az előírásokat, melyek biztosítják a terület egészséges létét és a fenntarthatóságot.

A terület legutóbbi újdonsága egy megkövesett fa, melyet nemrégiben fedeztek fel. A hírek szerint a növény szinte teljesen épp állapotban van, megvannak az ágai és a gyökerei is. Az igazán ritka kincsre egy, a szigeten folytatott ásatás során találtak rá.

A lesvos-i erdő 2014-ben felkerült az UNESCO kulturális és természeti örökségeinek listájára.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr916526666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása