Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Új fényeket kapott a Panathinaikos stadion

2021. március 31. - kalimeraeger

panathinaikos_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A lehetőségekhez mérten ünnepi keretek között.

Hétfőn zárt körű rendezvényen avatták fel az athéni Kallimarmaro új világítását. Az eseményen részt vett Katerina Sakellaropoulou köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach, a Görög Olimpiai Bizottság elnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Spyros Kapralos is.

Este 8 órakor elhangzott a görög, majd az olimpiai himnusz, majd meggyújtották a 3600 ledes égőből álló fényáradatot, mely csodásan hangsúlyozza a márványból épült stadiont, az 1896-ban megrendezésre került első modern olimpiai játékok színhelyét.

Szakértők azt mondják, az új világítás 70%-kal csökkenti a stadion eddig okozott fényszennyezését, és felére redukálja az építmény energiaszükségletét.

Aznap, valamivel korábban sor került a Görög Olimpiai Bizottság központjában egy digitális kiállítás megnyitójára is, mely bemutatja a kortárs görög olimpiai játékok atlétáit, és az olimpiai láng történetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9816486612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása