Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország méltatása a görög elnöki rezidencián

2021. március 27. - kalimeraeger

Görögország köztársasági elnöke, Katerina Sakellaropoulou ünnepi beszédében megemlékezett a francia, brit és orosz hatalmakkal való együttműködésről.

1821_katerina_sakellaropoulou_gr.jpg

Fotó: Youtube

Az athéni elnöki rezidencián megtartott hivatalos állami vacsorán az elnöknő elmondta: „Népeink hosszú barátságra tekintenek vissza, a modern Görögország megszületése óta nagyon szoros a kötelék.” Hangsúlyozta a filhellén mozgalom fontosságát, mely mind anyagi, mind morális támogatást nyújtott az országnak.

Elődeink nem csak a függetlenségükért harcoltak, de a politikai szabadságukért is. Az amerikai és francia forradalom által ihletet nyerve egy demokratikus és liberális államot alapítottak. 1821 öröksége nem csak a görögöké, hanem egyetemes és globális elveket és értékeket képvisel a mai napig” – tette hozzá.

1821_karoly.jpg

Fotó: Youtube

Károly herceg szintén az Egyesült Királyság és Hellász szoros kapcsolatáról beszélt:

„Ma, mint 1821-ben is, Görögország számíthat brit barátaira. Az egymás között szövött kötelékek erősek és létfontosságúak, és a közös jólétünk és biztonságunk záloga” – mondta a trónörökös.

„Ahogy a történelmünk szorosan összetartozik, úgy igaz ez a jövőnkre is. Mély kötődést érzek Görögország felé, … nélküle a törvényeink, a művészetünk, az életünk sosem szárnyalna így” – tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6316482430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása