Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Különleges videó az 1821-es eseményekről

2021. március 23. - kalimeraeger

A videót általános iskolások készítették Nafplioban, a modern Görögország első fővárosában.

A kisfilmet Nikolaos Galanis rendezte, a nebulók pedig elődeik hagyományos népviseletét öltötték magukra, hogy életre hívják a harcok hőseit.

A Titkos Társaság olyan tagjai kelnek életre, mint Theodoros Kolokotronis, Bouboulina, Papaflessas és sokan mások, akik mindenüket feláldozták, hogy létrejöhessen a Hellén Köztársaság.

A diákok Nafplioban forgattak, az események egyik fő színterén, ahol a hajdani hősök maguk is megfordultak. A gyerekek azt mondják, ezzel a munkájukkal az egység és szolidaritás üzenetét küldik, tisztelettel adózva elődeiknek, akik még saját életüket sem sajnálták feláldozni, hogy hazájuk szabadságát biztosítsák.

Galanis hozzátette, hogy a szabadság és függetlenség iránti éhség egyesített minden görögöt, gazdagot és szegényet, tanultat és írástudatlant, katonát és politikust, világi embereket és az egyházat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1716474936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása