Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kastellorizo, a Covid-mentes sziget

2021. március 09. - kalimeraeger

kastellorizo_2_vg.jpg

Kép: Visit Greece

Kastellorizón, az Égei-tengerben fekvő szigeten, mely a török partok közelében található, jelenleg nincs koronavírussal fertőzött személy, köszönhetően a szigeten lebonyolított oltási programnak, melynek során a sziget 300 lakójának majdnem mindegyikét beoltották.

Kastellorizo alpolgármestere, Stratos Amygdalos elmondta, hogy az oltás óta érezhetően nőtt a szigeten élők biztonságérzete, noha nagyon aggódnak a görög szárazföld adatai miatt.

Amygdalos hozzátette, az oltásra azért is szükség volt, mert Kastellorizo egy, a görög szárazföldtől távol eső sziget, gyenge egészségügyi rendszerrel, így már akár egy eset is nagy bajt tud okozni. Ennek ellenére, a sziget lakói továbbra is elővigyázatosak, hordják a maszkot, és az üzletek is bezárnak 21 órakor.

Kastellorizo 2020 rossz turisztikai tapasztalatai után bizakodó, remélik, minél hamarabb fogadhatják majd a világ bármely pontjáról érkező turistákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6516455606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása