Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Gyönyörű ikerpár lett a görög turizmus nagykövete Kínában

2021. február 01. - kalimeraeger

shanghajpb.jpg

Kép: Shanghai - Pixabay

Marianna és Sofia Erotokritou-t a Görög Idegenforgalmi Minisztérium választotta a megtisztelő pozícióra.

A két ifjú hölgy 2013 óta él Kínában, ahol nemzetközi kereskedelmet és gazdaságtant tanulnak. Azóta már több törekvésük volt, hogy elmélyítsék a kínai-görög barátságot.

Az idők során már több turisztikai videót is készítettek görög tájakról, a kultúráról, a hétköznapi életről kínai nyelven, melyek nagy nézettségre tettek szert a kínai közösségi oldalon.

Sőt, mi több, az Erotokritou nővérek már több, mint 2000 diáknak tanítják a görög nyelvet online, teljesen ingyen.

kinai_gorog_turizmus_nagykovete_gr.jpg

„Mandarin nyelvű videók feltöltésével kezdtük, valamint élő streameken is megosztottunk tartalmakat, melyek népszerű turisztikai helyszínekre, hagyományos ételekre, és a saját tapasztalatainkra fókuszáltak. A legnagyobb meglepetésünkre több száz pozitív visszajelzés érkezett, és még több kérdés, főként a fiataloktól, ezért úgy döntöttünk, hogy több videót készítünk, amivel népszerűsíthetjük a hazánkat” – mesélik az ikrek a weboldalukon.

Ugyanitt abba is beavatják az olvasót, hogyan vezetett az útjuk Kínába. A gimnázium befejezése után kicsit nagyobb kihívásra vágytak, mint a kortársaik, és az apjuk támogatása mellett esett erre az országra és annak nyelvére a választásuk.

„2013 szeptemberében érkeztünk Kínába egy egy éves intenzív nyelvtanfolyamra a nanjingi Norma Egyetemre. A kezdeti nehézségek és kihívások ellenére, melyek főként a nyelvi hiányosságokból adódtak, hamar hozzászoktunk a helyi szokásokhoz, kultúrához és a kínai mindennapokhoz.”

2014-ben a lányok Pekingbe költöztek, ahol a Nemzetközi Üzleti és Gazdasági Egyetemen kezdték meg a tanulmányaikat.

„Kiváló eredménnyel diplomáztunk le 2018-ban. Jelenleg mesterszakon bővítjük ismereteinket” – írják.

A testvérpár 2017-ben részesült a ciprusi elnök, Nikos Anastasiades kitüntetésében, melyet a „hellenizmus Kínában véghezvitt kiemelkedő promotálásáért” kaptak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3916412258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása