Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Athén meseszép karácsonyfája és Dionysis

2020. december 18. - kalimeraeger

athen_karacsony_2020.jpg

Az örökzöldet a görög főváros láthatatlan hőseinek ajánlották.

Hétfőn kapcsolták fel a Syntagma térre helyezett fenyőfa fényeit, mely egyben tisztelgés is a város azon hőseinek, akik az ünnepek alatt is, de egész évben a frontvonalban dolgoznak.

Az ünnepélyes fénygyújtást egy rövid dokumentumfilm bemutatása követte, melyben egy athéni karácsonyi történetet mutattak be, mely a görög főváros igazi hőseiről szól. A film főszereplője Dionysis Nikolaou elektromos mérnök, aki az Athéni Önkormányzat legidősebb dolgozója.

Dionysis Athénban született és nevelkedett, ma is ugyanabban a házban lakik feleségével és fiával, Sepolia kerületben. Az iskola után az önkormányzat villamossági osztályán kezdett dolgozni, mára pedig az ókori város minden titkos zugát ismeri.

Karrierje során sok osztályon megfordult, manapság leginkább az éjszakai műszakot preferálja, a nappalt meghagyja fiatalabb kollégáinak.

Nikolaou maga gyújtotta meg a Syntagma téren álló idei karácsonyi szezon fájának fényfüzérét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1916349296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása