Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Columbia Egyetem Görögországgal kacérkodik

2020. december 05. - kalimeraeger

columbia_egyetem_1.jpg

Kép: Columbia Egyetem New Yorkban

A világhírű oktatási intézmény nagy potenciált lát Görögországban.

Olyannyira, hogy egy globális központ megnyitását tervezi itt, ezzel is erősítve jelenlétét, ahogy már tette a világ számos más pontján, így minél több tanuló számára teszik elérhetővé a távoktatást.

Jelenleg Párizsban, Pekingben, Isztambulban, Ammanban, Nairobiban, Mumbaiban, Rio de Janeiroban, Santiagoban és Tuniszban működnek hasonló Columbia globális központok.

Az oktatáson felül ezek az intézmények összekötik a tanulókat a helyi vállalkozásokkal, hivatalnokokkal, tudósokkal és a többi tanulóval, hogy együtt dolgozhassanak globális témákon.

A központok létrehozásának ötlete a Columbia elnökétől, Lee Bollingertől származik, célja, hogy a helyi diákoknak lehetőségük legyen kapcsolatot teremteni nemzetközi társaikkal, részesei legyenek az intézmény programjainak, és hozzájáruljanak a tudás és a globális gondolkodás elterjesztéséhez.

Görögország szándéka is ez, szeretné a diákjainak biztosítani a nagy nevű, nemzetközi oktatási intézményeken való képzési lehetőséget, ezzel is nyitottabbá tenni a hazai oktatási opciókat.

Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök és Niki Kerameus oktatási miniszter legutóbbi, az Egyesült Államokba tett látogatásuk alkalmával felkerestek több neves egyetemet (köztük a Columbiát), melyekkel a jövőbeni közös munka lehetőségét tárgyalták meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4116319510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása