Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újabb díj Görögországnak!

2020. december 03. - kalimeraeger

elafonisi_pb.jpg

Kép: Pixabay- Elafonisi

Ismét rangos elismerésben részesült Görögország.

Ezúttal a World Travel Awards (Világ Utazási Díjai – a szerk.) jutalmazta a Görög Idegenforgalmi Minisztériumot és a Görög Nemzeti Turisztikai Szervezetet.

A World Travel Awards 1993 óta méltányolja a különböző nemzeteket és szervezeteket, melyek a legmagasabb standardokkal rendelkeznek az idegenforgalom terén. Ebben az évben a világjárvány miatt Moszkvából online közvetítették a rendezvényt.

A görög idegenforgalmi miniszter, Haris Theoharis háláját fejezte ki: „Hatalmas örömmel és büszkeséggel fogadom ezt a magas fokú elismerést az országom nevében.” Azt is hozzátette, hogy ez az első alkalom, hogy Görögország ebben a díjban részesül.

Természetesen a koronavírus hatása a 2020-as turistaszezonra Görögországban is erősen érződött. Az idegenforgalom Hellász GDP-jének 20%-át adja, és az ország munkavállalóinak ötöde ebben a szektorban dolgozik. Idén a főszezonban 70%-kal zuhant az ide látogató nyaralók száma, ami nagyon komoly pénzügyi válságot jelent az országnak.

De ahogy az mindig is volt, Görögország most sem adja fel, és a fenntartható turizmus felé nyit. Ezt a sokkal inkább „zöldebb” módot egyre többen a szektor jövőjének tartják.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2616317138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása