Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Milyen a 9 fős kis Pappades település élete a lezárás alatt?

2020. november 21. - kalimeraeger

pappades.jpg

Kép: Pappades

Pappades Görögország észak-keleti részén fekszik, s lakóit tekintve mindössze 9 főt számlál. Kis lakosságszáma miatt azt hihetnénk, hogy érintetlen terület, távol a lezárások és a vírus okozta hatásoktól.

Az AMNA Hírügynökség el is látogatott a faluba, hogy megkérdezze a lakókat, mennyiben élnek más életet, mint honfitársaik. Kérdésükre Georgios Mihailidis elmondta: "Az, hogy csak kevesen vagyunk, nem azt jelenti, hogy nem követjük a szakemberek tanácsait. Mindannyian viseljük a maszkunkat, és távolságot tartunk egymástól. "Mi sem csinálunk semmi mást, mint bárki más."

georgios_mihailidis_pappades_gr.jpg

Kép: Georgios Mihailidis - Greekreporter

Hozzátette, hogy lakhelyelhagyás esetén ugyanúgy elküldik a szükséges sms-t, mint bármelyik görög állampolgár. Leggyakrabban a 40 km-re fekvő Sideroneroba mennek, mert ott bőségesebb kínálattal rendelkező boltok vannak.

Noha a második lezárás során sok athéni menekült el a városból, hogy vidéken vészelje át a karantént, Pappades.t ez nem érintette. A fővárosiak ilyen irányú mozgását azonban veszélyesnek tartják a szakértők, hiszen vidéken több idős ember él, és az egészségügyi ellátás sem a legjobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr116293962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása