Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög lezárás újabb szintje

2020. november 05. - kalimeraeger

karanten_pixabay.jpg

Kép: Pixabay

A görög miniszterelnök csütörtökön újabb bejelentést tett.

A napokban megírtuk nektek, milyen szigorítások lépnek életbe Görögországban. A fertőzöttek számának növekedésével a helyzet azonban folyamatosan változik.

Szombattól a teljes országra terjedő lezárás kezdődik meg, amely egészen november végéig tart majd.

“Az esetek exponenciális növekedése miatt kénytelenek voltunk ezt a döntést most meghozni. Nem veszélyeztethetjük az emberi életeket” – mondta Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök. Mindezt természetesen megkérdőjelezhetetlen tudományos adatok alapos áttanulmányozása előzte meg.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a lezárás hasonló lesz a márciusihoz, de nem teljesen egyezik meg vele. A lakhely elhagyásakor SMS küldése szükséges, a szupermarketek és a gyógyszertárak pedig nyitva maradnak. Ugyanígy nem zárnak be ezúttal az óvodák, általános iskolák és a speciális oktatási intézmények sem. A középiskolások online folytatják tanulmányaikat.

A maszk használata kül- és beltéren egyaránt kötelező.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3816275340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása