Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tűz pusztított Agamemnon birodalmában

2020. szeptember 02. - kalimeraeger

A múlt héten lángok csaptak fel Mükéne romjainál.

A környéken erdőtűz tombolt, ami sajnos elérte a régészeti lelőhelyet is. A személyzetet és a látogatókat természetesen jó előre evakuálták, a tűzoltóság pedig nagy erőkkel vonult ki, hogy megfékezze a katasztrófát.

Az oltás közben nehéz volt megsaccolni, hogy milyen károk keletkeztek, habár a Kulturális Minisztérium a műemlékek sértetlenségéről nyilatkozott. A napvilágra került képek azonban azt mutatták, hogy a palota keleti szárnya, az északi raktárak, a régi templom területe a hegytetőn, az Akropolisz nyugati lankája, a dél-nyugati rész és a vallási központ is érintett volt. A tűzoltás alatt azonban nem kezdhettek hozzá a károk felméréséhez.

Lina Mendoni kulturális miniszter hétfőn tett látogatást a helyszínen, és elmondta, hogy a gyors reakciónak és a megelőzésnek hála a több ezer éves emlékeknek nem esett bajuk, és a szabadtéri múzeum keddtől ismét várja a látogatókat.

Mükéne, Agamemnon királysága az egyik legfontosabb történelmi helyszín az országban.

Videó: CNN Greece

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7916186582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása