Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Rendezvények a teliholdhoz

2020. augusztus 03. - kalimeraeger

telihold_pb.jpg

Kép: Pixabay

A telihold már az ókortól fogva mágikus hatással van az emberekre, akik különféle tulajdonságokat véltek felfedezni az egyes holdfázisokhoz kapcsolódóan, és Istenként tisztelték az égitestet.

Nincs ez másként Görögországban sem, ahol ma este (augusztus 3-án) a régészeti lelőhelyek és a múzeumok egy része egész este nyitva tart, hogy a telihold fényénél varázslatos élményt nyújtva nyűgözze le a látogatókat. Az augusztusi teliholdat egyébként a többinél sokkal ragyogóbbnak tartják, ezért kerül sor most erre a rendezvényre.

A Kulturális és Sportminisztérium által szervezett eseményen 77 helyszín vesz részt, 37 helyszínen pedig privát ünneplésre kerül sor.

Az eseményre természetesen a már érvényben lévő biztonsági szabályok és a vírus megelőzését és továbbterjedését segítő intézkedések maximális figyelembe vételével kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8016102004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása