Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

"Karanténszobák" a turistaszezonban

2020. június 24. - kalimeraeger

zakinthos_hotel_u.jpg

Kép: Zakinthos - Unsplash

Többször írtunk már arról, hogy a görög kormány számára kiemelt fontosságú, hogy védelmet biztosítson saját állampolgárai és az országba látogató külföldiek számára a frissen indult nyári szezonban.

Az intézkedések bejelentése folyamatos, azokat az éppen aktuális szituációk hívják életre. A legutóbbira éppen tegnap került sor, melynek értelmében valamennyi hotelnek ki kell jelölnie olyan szobákat, illetve biztonságosan elkerített területeket, ahol az igazoltan fertőzött, de kórházi kezelésre nem szoruló vendégek elkülönítésére van lehetőség.

A szabály értelmében a 10 szobával vagy kevesebbel rendelkező szálláshelyeknek 1 szobát, a 11-50 szoba közötti szálláshelyeknek 2 szobát, míg az 50 szoba feletti szálláshelyeknek a szobáik 3%-át kell ilyen célra elkülöníteniük.

Haris Teocharis turisztikai miniszter szerint a görög turizmus biztonságos újraindítása mindenki elsődleges érdeke. Az újonnan bejelentett intézkedést egy olyan biztonsági lépésnek nevezte, amely megszilárdítja a biztonság érzetét. Hangsúlyozta, hogy nem dőlhetnek hátra, minden egyes nap arra fókuszálva kell dolgozniuk, hogy mit tehetnek még a nagyobb biztonság érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4515912598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása