Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Fogynak a júliusi és augusztusi repjegyek

2020. június 15. - kalimeraeger

repcsiszaszlo_1.jpg

Kép: Pinterest

Ahogy arról korábban beszámoltunk nektek, Görögország június 15-étől megnyitja közúti határait, és az athéni repülőtér is fogadja a nemzetközi járatokat. Hogy mit mutat az eddigi tendencia? Máris mondjuk.

A ForwadKeys utazási analitikai vállalat nyilvánosságra hozta a foglalásokkal kapcsolatos vizsgálatainak eredményét. Eszerint május vége óta meredeken ível felfelé a Görögországba, Portugáliába és Spanyolországba utazni vágyók számának görbéje, azoké, akik már tényleges lépéseket tettek a nyaralásukkal kapcsolatban.

„Április és május nagy része majdnem foglalás nélkül múlt el” – mondta Olivier Ponti, a ForwardKeys alelnöke.

Május negyedik hetében azonban a dolgok jó irányba kezdtek változni, Görögország ugyanis bejelentette, hogy június 15-én megnyitja kapuit a külföldi turisták előtt. Pár nappal később Portugália is hasonló nyilatkozatot tett, Spanyolország pedig a júliust jelölte meg ugyanerre.

A piac erre azonnal reagált. A május 20-tól június 3-ig tartó időszakban a Görögországba tartó nemzetközi járatokra foglalt repjegyek száma nulláról 35%-ra emelkedett az előző év hasonló periódusához képest.

A ForwardKeys adatai kimutatják, hogy a 2020-ben tett foglalások mértéke még nagyon messze van 2019-től, de a nyitásokkal kapcsolatos bejelentések jó lökést adtak. További elemzések kimutatták, hogy az utasok nagy részét a szabadidős utazók, vagyis a nyaralók alkotják, de egyre több a külföldön kiküldetésben dolgozók és a barátokat, családot látogatók száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5615811660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása