Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Karanténban a Qatar utasai Athénban

2020. június 05. - kalimeraeger

athen8.jpg

Kép: Pixabay

Korábban már több alkalommal is írtunk róla, hogy Görögország, mely a bruttó nemzeti össztermék 30%-át a turizmusnak köszönheti, nagyon várja már a turistákat, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a szükséges óvintézkedések mellett biztosítsa az ehhez a szükséges feltételeket.

A görögök bizakodását azonban egy friss eset árnyékolja be, ugyanis - mint ahogy arról a Guardian című lap is beszámolt - a Qatar Airways egyik járatának utasain végzett tesztek közül 12 pozitív lett, így 91 utas került karanténba Athénban.

Nikolaos Sipsas virológiai szakértő ezzel összefüggésben beszélt arról, hogy a legjobb az lenne, ha blokkolnák a turizmust, azonban ez beláthatatlan következményekkel járna a gazdaságra. Egyet tehetnek csak, hogy meghatározzák a biztonságos és a rizikós országokat, nem engedve az ezzel kapcsolatos diplomáciai nyomásnak.

A fertőzöttek egy athéni szállodában két hétre, a többi utas egy hétre került karanténba, melynek vége előtt újabb teszten kell átesniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7015743596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása