Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

53. rész

2020. május 27. - kalimeraeger

akropolis4.jpg

Képek: Pixabay

... hogy a görög kormány rendelettel biztosítja az Akropolis tündöklését? Szabályozzák ugyanis azt, hogy ne épülhessen 5 emeletesnél magasabb épület a nevezetes látványosság környezetébe, ami esetleg csorbíthatna annak gyönyörű panorámáján. A szabály egyaránt vonatkozik kereskedelmi és magán jellegű ingatlanra is.

A döntés a maximum 5 emeletes magasságot legfeljebb 21 méteresre engedélyezi. Ezt olyannyira komolyan veszik, hogy a Régészeti Tanács kezdeményezte egy közeli, 10 emeletes luxushotel felső két szintjének lebontását, mert az akadályozza a zavartalan rálátást a Fellegvárra.

A város polgármestere, Kostas Bakoyannis szerint ez nagyon bátor lépés volt, ám mivel az Akropolis Athén szíve és lelke, valamint a görög kulturális örökség jelentős része, ezért nagyon fontos, hogy mindenki részesüljön a látványában.

Sőt mi több, egy, már az építési engedélyt megkapó hotelnél visszavonták azt, mert magassága meghaladta volna az előírtat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1015719302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása