Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Összeszedtük, mit tudunk eddig a ciprusi utazási szabályokról

2020. május 17. - kalimeraeger

ciprus.jpg

Kép: Pixabay - Pafos

Sokan kérdeztétek, hogy Cipruson (a görög részen) mi a helyzet, így utánanéztünk annak, hogy mit kell tudnia azoknak, akik Ciprusra szeretnének utazni.

Az első és legfontosabb információ, hogy Cipruson - jelen állás szerint - légtérzár van, melyet május 28-ig kívánnak fenntartani (ez a dátum természetesen annak a függvénye, hogyan változik a fertőzés intenzitása). Sem a Limassolban, sem a Pafos-on található reptér nem fogad járatokat, ez azonban nem jelenti azt, hogy Ciprus megközelíthetetlen, így aki hazatér Ciprusra, 14 napos hatósági karantént kell kötelezően tartania.

Yiannis Karouso, Ciprus közlekedési minisztere elmondta, hogy szeretnék minél előbb "megnyitni" a szigetet a látogatók számára, ehhez azonban az szükséges, hogy a megbetegedések csökkenő tendenciát mutassanak. Jelenleg több, mint 900 vírusos megbetegedést regisztráltak, semmiképpen sem szeretnék azonban, ha ez a szám feljebb menne. A karantén kötelezettsége addig tartható, amíg nem közlekednek légi járatok, ugyanis amint megindul a turisztikai mozgás, senkit sem lehet arra kötelezi, hogy 14 napig ki se mozduljon a szálláshelyéről, egyrészt azért, mert a turisták nagy része nem is tartózkodik ennyi időt az országban, másrészt pedig azért, mert a turisták azért érkeznek ide, hogy lássák a szigetet, vagy fürödjenek a tengerben.

Ciprus számára is fontos az idegenforgalom, bár nem olyan mértékben, mint a görögöknél: jelenleg a bruttó hazai össztermék 13%-át adja (Görögországban ez 30%). A visszaesés természetes, a ciprusiak 50-60%-os csökkenést várnak.

Jelen állás szerint június 9-én tervezik fogadni az első repülőgépet, ha minden jól alakul.

Mi szurkolunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7815703358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása