Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ráncfelvarrást kap az Akropolisz

2020. május 08. - kalimeraeger

akropolisz2.jpg

Kép: Pixabay

Görögország nekifogott egyik fő nevezetességének rendbetételéhez.

A felújítás után a látogatóknak lehetőségük lesz lifttel feljutni a fellegvárba, kicserélik a dombon lévő világítótesteket, illetve eltávolítják a Parthenonról a felesleges állványzatot.

A kulturális miniszter, Lina Mendoni elmondta, hogy a renováció célja a műemlék körüli szolgáltatások színvonalának emelése. Nagy előrelépés lesz, hogy a lifttel lehetővé teszik a kerekes székkel közlekedő vendégek számára is a nevezetességhez való feljutást, a terepen való mozgásukat pedig megfelelő rámpák elhelyezésével segítik. A tervek szerint ez már júliusban megvalósulhat.

A lámpák cseréjére több okból is szükség van. Egyrészt biztonságosabbá szeretnék tenni a gyalogosok számára, másrészt pedig költséghatékonyabb fogyasztású berendezések kerülnek beszerelésre. A végeredmény pedig csodás fényekben füröszti majd a látványosságot.

Mendoni elrendelte a Parthenont oly sok éve csúfító állványzat eltávolítását – természetesen ahol ez lehetséges. Az igazán fontos elemeket pedig megpróbálják úgy elhelyezni, hogy azok minél kevésbé rontsák az összképet.

A jegyeladási rendszer is fejlesztés alatt áll, illetve az ajándékboltban is több csábító szuvenír lesz majd elérhető. Továbbá tervbe van véve a helyszín elektromos hálózatának és a villámhárítóknak a felülvizsgálata is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4815672092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása