Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország az “egészség útlevél” bevezetését fontolgatja

2020. április 26. - kalimeraeger

repcsiszaszlo.jpg

Kép: Pinterest

Az ország is próbál megoldást találni a 2020-as nyári szezonra.

Hellász idegenforgalmi minisztere, Harry Theoharis elmondta, hogy Görögország vizsgálja az ún. egészség útlevél bevezetésének szenárióját. Ez egy olyan dokumentum lenne, mellyel a az egyének bizonyítani tudnák, hogy nem fertőzöttek koronavírussal.

A miniszter elmondta, hogy Görögország mindössze 3 hónapos turistaszezonnal számol idénre, mely valószínűsíthetően július és szeptember közé esik majd. Hozzátette azonban, hogy amennyiben a helyzet javul, a szezon kitolódhat akár novemberig is.

Minden attól függ majd, hogy ki és hogyan tud majd belépni az idegenforgalom orientált államba.

A szituációról és annak megoldási javaslatairól folyó tárgyalások EU szinten zajlanak, nagy valószínűséggel az unió fogja megszabni, hogy melyik tagállamból látogathatnak el az állampolgárok Görögországba.

Brüsszel célja, hogy megbízható eredménnyel szolgáló tesztet biztosítson minden Európán belül utazni vágyónak. Ezt a vizsgálatot mindenkinek a saját országában kell majd elvégeztetnie, mielőtt felszállna a repülőre vagy egyéb, országhatárt átlépő közlekedési eszközre.

Arról, hogy az EU-n kívüli országok utazási szabályai hogyan alakulnak, még nem tudni részleteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8315639092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása