Ha tanácstalanul állnátok a konyhában, mert a "Mi legyen ma vacsorára?" kérdésre megint "Mindegy." vagy "Nem tudom." a válasz, dobjatok össze egy jó kis strapatsadát, hogy a család elismerősen adózzon nagyszerűségetek előtt. Na meg azért, mert 10 percbe kerül és elképesztően finom.
Akis Petretzikis receptje következik, róla IDE KATTINTVA olvashattok bővebben.
Kép: https://akispetretzikis.com
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 500 g paradicsom
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál paprika
- 1/2 teáskanál kömény
- 4 tojás
- 50 g fetasajt
- bors
Tálaláshoz:
- 100 g rukkola
- 6 koktélparadicsom
- 4 pirítós
- 20 g fetasajt
- olívaolaj
- bors
Elkészítés:
- Hevítsünk fel egy serpenyőt.
- Vágjuk apróra a vöröshagymát.
- Mikor a serpenyő meleg, adjunk hozzá három evőkanál olívaolajat és a hagymát.
- Szeleteljük fel a fokhagymát és dobjuk bele a serpenyőbe.
- Reszeljük le a paradicsomokat (kivéve azok héját) egy sajtreszelő nagyobb lyukú felén.
- A hagymákhoz adjuk hozzá a cukrot, majd mikor a cukor elolvadt, adjuk hozzá a balzsamecetet.
- Hagyjuk, hogy az ecet elpárologjon, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a kakukkfüvet, a köményt és a paprikát.
- Főzzük 6-8 percig, amíg a paradicsomok leve el nem párolog.
- Törjük fel a tojásokat egy tálban, majd adjunk hozzájuk borsot és kakukkfüvet.
- A felvert tojásokat adjuk hozzá a paradicsomos mixhez, és kezdjük főzni körülbelül egy percig. Amikor kezd összeállni, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk egy kicsit pihenni.
- Reszeljünk rá fetát, szórjuk meg borssal, és keverjük össze, míg el nem keverednek az összetevők.
Tálalás:
- Helyezzünk egy nagyobb tálra rukkolát, félbe vágott koktélparadicsomot, és pirítósokat, majd halmozzuk a kenyerek tetejére a paradicsomos tojást. Reszeljünk a tetejére fetát, szórjuk meg borssal és néhány csepp olívaolajjal.
Jó étvágyat! Kali orexi!
Akis oldalát ITT találhatjátok.