Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Stavros Niarchos Alapítvány óriási bejelentése

2020. február 07. - kalimeraeger

terv_komotini_korhaz.jpg

Kép: Greekreporter - a Komotiniben épülő kórház tervei

Rendkívüli hírrel szolgált a Stavros Niarchos Alapítvány elnöke, Andreas Drakopoulos tegnap: az Alapítvány összesen 420 millió eurót szán a görög egészségügy fejlesztésére, melynek keretében három új kórházat építenek és számos görög egészségügyi kezdeményezést támogatnak.

Az örömteli bejelentésre a Stavros Niarchos Alapítvány Kulturális Központjában Prokopis Pavlopoulos köztársasági elnök és Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök jelenlétében került sor, ahol Drakopoulos a pontos terveket is ismertette: az egyik kórház Komotiniben épül, melyet 2024-ig kell befejezni, a másik kórház építési munkálatait Spártában kezdik meg, és 2025-ben tervezik befejezni, míg a harmadik kórház egy gyermekkórház lesz Thessalonikiben, melyet 2024-ben adnak át.

Drakopolous kihangsúlyozta, hogy nem magánkórházakról van szó, azok elkészültük után a görög egészségügyi rendszer részét képezik majd, függetlenségük csak adminisztratív jellegű.

A gyermekkórházat a világhírű olasz építész, Renzo Piano tervezte, aki sok természetes fényt és barátságos kialakítást álmodott meg az intézménynek.

A Stavros Niarchos Alapítvány mindezeken felül 2 repülőt és 2 mentőhelikoptert is adományoz a 143 mentőautó mellett a görög egészségügynek. A nagylelkű segítség azonban itt sem áll meg, hiszen számos kórház részesül az Alapítvány által vásárolt egészségügyi eszközökből, illetve az egészségügyi oktatás fejlesztésébe is invesztálnak a tervek szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6215463996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása