Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Vissza!

2020. február 03. - kalimeraeger

kariatides.jpg

Kép: Pinterest

Csaknem három évtizede küzd Görögország azért, hogy a British Múzeumba került nemzeti kincseit visszakapja.

A kérdés mostanság nem is lehetne aktuálisabb, hiszen Nagy-Britannia január 31-én kilépett az Európai Unióból, így Görögország mindenképpen számít arra, hogy a tagállamok támogatják jogos követelését.

Lina Mendoni görög kulturális miniszter Athénban beszélt arról, hogy évtizedek óta folyik a küzdelem a görög kincsekért, melyeket a British Múzeum nem akar visszaadni, holott a korábban támasztott érvük - miszerint Görögországnak nincs méltó helye azok tárolására - az Új Akropolisz Múzeum felépítésével 2011-ben végleg megdőlt.

A miniszter asszony kiemelte: a görögök készek arra, hogy egy ideiglenes tárlat berendezéséhez szükséges kulturális anyagot bocsássanak a British Múzeum rendelkezésére, ellensúlyozva a görög kincsek visszaszolgáltatását, de hangsúlyozta, hogy a probléma megoldása most már tényleg nem tűr halasztást.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6315454048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása