Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Sétálj az ókori Görögországban!

2019. szeptember 15. - kalimeraeger

Egy igazi ínyencség vált elérhetővé a videójátékok kedvelői számára.

discover_ancient_greece.jpg

Kép: Greekreporter

A francia Ubisoft a napokban dobta piacra az “Assassin’s Creed Odyssey Discovery Tour: Ancient Greece” nevű játékot, melyben bepillantást nyerhetünk a több ezer évvel ezelőtti görög főváros életébe, sétálhatunk az utcákon, felfedezhetjük a korabeli épületeket. Az interaktív videójáték gyönyörűen kidolgozott grafikájával élethű képet fest.

A játékosok 29 régióban barangolhatnak, melyekben 300 oktató jellegű megállóban szívhatnak magukba egy kis tudást 35 avatar bőrébe bújva.

A túrák 5 különböző témában elérhetőek: mindennapi élet, filozófia, háború, híres városok és mitológia, melyek mindegyikének végén egy kvíz zárja a sort.

Az ún. leckéket olyan karakterek prezentálják, mint Leonidas, Hérodotos vagy Barnabas, aki a peloponnészoszi háború idejében volt hajóskapitány.

A játék legnagyobb előnye, hogy szórakozva tanít, amelyet nemcsak gyerekek, de felnőttek is élvezhetnek, sőt, a pedagógusok is hasznukra fordíthatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9115093914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása