Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mesés átalakulás

2019. július 24. - kalimeraeger

tinosi_szallas.jpg

Fotó: Greekreporter

Szó, ami szó, manapság csak a képzelőerő szab határt a kreatív szálláshelyeknek (mint például ez ITT). Íme még egy példa görög földről, ha valami különleges helyen terveztek megszállni a nyaralás alatt.

Tinos szigete azon kívül, hogy festői szépségű, lakói nagyon kedvesek és vendégszeretőek, illetve mennyei gasztronómiával bír, építészeti megoldásokban is roppant gazdag.

A dombtetőn, csodás panorámával a környező hegyekre és völgyre, áll egy kőház, ami annak idején egy pajta volt. Az itt uralkodó béke és csend biztos, hogy a nyaralás egy különleges fajtáját hordozza magában.

Hatalmas kövek és vastag ágak alkotják a mennyezetet, a falakat gipsszel vakolták be, a padlót pedig lebetonozták. A főbejárat az elülső udvar mellől nyílik, és egy szűk, faszekrénnyel felszerelt folyosóra vezet, ahol egy mosogató, illetve egy kinyitható asztal is helyet foglal. A lépcsőn leérve találjuk a hálószobát, melynek apró ablaka az udvarra néz. A fürdőszoba mellett egy nyitott zuhanyzó szolgálja a kényelmet.

“Ezek a hagyományos kőházak remek alapanyagok, egyediek és a környezetre való hatásuk elenyésző” – mondta Ioannis Exarchou, az építész.

A ház sármját kétségtelenül a hangulata, már-már szerzetesi egyszerűsége adja. A szállás a turistáktól távol, különleges környezetben várja azokat, akik egy kis időre ki szeretnének lépni a rohanó, olykor kaotikus világból.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9814979210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása