Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A süllyedő falu újra süllyed

2019. február 28. - kalimeraeger

sfendili.jpgVan egy pár házas település Krétán, melyet a helyiek csak süllyedő faluként emlegetnek. A krétai Atlantis azonban időről időre kiemelkedik a habokból.

Irakliótól csupán 45 percnyire található Sfendili, mely az Aposelemis gát fogságában tobzódik. Ez a sajnálatos velejárója annak a projektnek, melyet a sziget vízproblémájának orvosolásra valósítottak meg. Itt hozták létre ugyanis Kréta legnagyobb mesterséges tavát, ahol összegyűlik a Lasithi-hegységből érkező víz. Ez azonban csak az esős időszakokra vonatkozik, a nyári hőségben és szárazságban a víz visszahúzódik a vidékről. A kuriózumnak számító, 16. századból származó faluba ilyenkor nagyon sok turista látogat el.

A csapadékos szezonhoz tartozó szokásos látkép ilyenkor az Agios Theodoros kápolna, melynek csak piros teteje és az azon álló kereszt kandikál ki a hullámok közül. A település magasabban fekvő része ilyenkor is száraz marad, a szomorú állapot azonban költözésre sarkallt minden korábbi lakót, kiket az állam természetesen kompenzált.

Kép: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7214658705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása