Ha van időtök, dobjátok össze ezt a jó kis görög pácot, a húsok igazán hálásak lesznek érte! Akis Petretzikis receptje következik. (Akis-ról IDE KATTINTVA olvashattok bővebben.)
Forrás: https://akispetretzikis.com
Hozzávalók:
- 150 g olívaolaj
- 100 g citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- másfél kiló hús ízlés szerint (csirke, hal, bárány)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd pácoljuk be a húst. A tálat fedjük le fóliával, majd tegyük hűtőbe. Ideális pácolási idők Akis szerint:
- csirkehús: 20 perc - 12 óra,
- bárány- vagy marhahús: 3 óra - 24 óra,
- hal vagy tengeri herkentyűk: 10-20 perc.
Jó étvágyat! Kali orexi!
Forrás: https://akispetretzikis.com