Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Marináljatok görögül!

2019. január 30. - kalimeraeger

Ha van időtök, dobjátok össze ezt a jó kis görög pácot, a húsok igazán hálásak lesznek érte! Akis Petretzikis receptje következik. (Akis-ról IDE KATTINTVA olvashattok bővebben.)

gorog_pac.jpg

Forrás: https://akispetretzikis.com

Hozzávalók:

  • 150 g olívaolaj
  • 100 g citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • másfél kiló hús ízlés szerint (csirke, hal, bárány)

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd pácoljuk be a húst. A tálat fedjük le fóliával, majd tegyük hűtőbe. Ideális pácolási idők Akis szerint:

  • csirkehús: 20 perc - 12 óra,
  • bárány- vagy marhahús: 3 óra - 24 óra,
  • hal vagy tengeri herkentyűk: 10-20 perc.

Jó étvágyat! Kali orexi!

Forrás: https://akispetretzikis.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9814599442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása