Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A világ egyik legnépszerűbb óramárkája is görög!

2019. január 25. - kalimeraeger

kerdojel_1.jpg

Köszönhetően annak a görög-amerikai testvérpárnak, akik szerint nincs lehetetlen, ma újabb görög sikertörténetről számolhatunk be Nektek, mégpedig az egyik ismert óra- (és divatmárkáról), amely görög ihletésű, s amely nem más, mint a Fossil.

fossil.jpg

A Fossil Csoportot 1984-ben, Texas-ban alapította Tom és Kosta Kartsotis. Az ötlet az akkor 24 éves, a főiskoláról éppen kimaradt Tom fejéből pattant ki, aki egy vállalat jegyértékesítő munkatársa volt. Szeretett volna maradandót alkotni, ezért érdeklődése az órák felé fordult. Régi jó ismerősétől Lynne Staffordt designertől kért segítséget, hogy egy olyan megjelenést alakítsanak ki, mely időtálló, nem méregdrága, s leginkább az 1930-as évek Amerikáját tükrözi. Testvére, Kosta abban volt a segítségükre, hogy az órák hírét minél több helyre eljuttassák, ma Tom a Fossil Csoport elnöke, míg Kosta a vezérigazgató.

A Fossil ma már nemcsak órákat, hanem ruhákat és kiegészítőket is készít, sikere töretlen, mely köszönhető egyedi stílusjegyeinek és megfizethető árának. A népszerűséget az is jelzi, hogy dollármilliárdos vállalkozásról beszélhetünk.

Képek: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr614588350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása