Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Dobj össze egy laza görög cukkinifasírtot!

2019. január 17. - kalimeraeger

Ha eddig azt gondoltátok, hogy a cukkinifasírt egy olajos, nehéz kaja, felejtsétek el, ugyanis most elhoztunk nektek egy nagyszerű, könnyű cukkinifasírtot Akis Petretzikis konyhájából, akiről IDE KATTINTVA olvashattok bővebben.

Szóval csináljatok cukkinifasírtot! Sokat!

cukkinifasirt.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g reszelt cukkini
  • 2 újhagyma zöldje, finomra vágva
  • 1 csokor apróra vágott menta
  • 1/3 csokor apróra vágott kapor
  • 1 csokor apróra vágott bazsalikom
  • 2 lime leve
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 2 csipet csilipehely
  • 200 g morzsolt feta
  • 2 tojás
  • 80 g liszt
  • 2-3 tk. olívaolaj
  • bors

Mézes-joghurtos szósz

  • 200 g görög joghurt
  • 1 tk. méz
  • 1 tk. őrölt kömény
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

  • Terítsünk egy tiszta konyharuhát egy nagy tálba!
  • Reszeljük le a cukkinit (hámozatlanul) a reszelő legnagyobb lyukú oldalán!
  • Sózzuk meg a cukkinit, hogy minél több levet eresszen. Keverjük össze a sót és a cukkinit!
  • Fogjuk össze a konyharuha száját, és szorítsuk olyan szorosan, ahogy tudjuk, hogy a lehető legtöbb víz távozzon a cukkiniból (mintegy átszűrve a levét a konyharuhán). Ne feledjük, minél kevesebb víz marad a cukkiniben, annál ropogósabb lesz a belőle készült fasírt.
  • Miután szinte minden vizet kinyomtunk a cukkiniből, adjuk hozzá a finomra vágott újhagymát, kaprot, mentát és a bazsalikomot. Adjuk hozzá a lime-levet, a köményt, a csilipelyhet, a morzsolt fetát és a 2 tojást, majd keverjük össze a hozzávalókat! Végül adjuk hozzá a lisztet, de ne lépjük túl a szükséges mértéket, hogy ne sok olajat szívjon magába a fasírt.
  • Hevítsünk fel egy serpenyőt néhány kanál olívaolajjal.
  • Rakjunk bele egy-egy kanál keveréket, majd a serpenyőben óvatosan nyomkodjuk szét őket korongokká.
  • Süssük mind a két felét aranybarnára!
  • Végül itassuk le róla a felesleges olajat egy papírtörlő segítségével.
  • A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, és már mártogathatunk is.
  • Tálaláskor adhatunk hozzá friss koriandert és lime levet, hogy még finomabb legyen.

Jó étvágyat! Kali orexi!

Akis oldalát IDE KATTINTVA tekinthetitek meg.

A recept és a kép forrása: https://akispetretzikis.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4714569114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása