Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A kis görög zongorazseni

2018. november 18. - kalimeraeger

Stelios Kerasidis mindössze 6 esztendős, de máris hatalmas nyomott hagyott a világban, ugyanis a kisfiú számos díjat nyert és megannyi koncertteremben lépett már fel szerte Görögországban.

Stelios ugyanis Isten adta tehetséggel zongorázik, olyannyira ügyes, hogy 2018. október 31-én az a megtiszteltetés érte, hogy mint a valaha volt legfiatalabb görög művész, felléphetett a világhírű Carnegie Hallban, ami New Yorkban található. A Carnegie Hall nem akárkit enged előadói közé: ha valaki ott lehetőséget kap, biztosra vehető, hogy kiemelkedik az átlagos művészek közül.

Stelios mindössze három éves volt, mikor elindult édesapja nyomdokain, aki szintén zongoraművész és zenetanár. Édesapja szerint a kisfiú már babakorában nagy érdeklődést mutatott a zongoradallamok iránt, és három éves korában kapta első leckéjét az édesapjától. Stelios kedvenc zeneszerzői Bach, Chopin és Beethoven.

A kisfiút csodagyereknek tartják, ám ő az ezt firtató kérdésekre csak így válaszol: "Csodagyerek? Mi az? Szeretem a zenét és szeretem a zongorám."

A videón Stelios szereplése látható egy görög tehetségkutatóban, ahol nemcsak a zsűri, de a közönség is imádja a tehetséges, ám szerény kisfiút.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1314379372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása