Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A világ egyik legkülönlegesebb régészeti lelőhelye

2018. november 08. - kalimeraeger

pavlopetri_1.jpg

A Peloponnészoszi-régióban, Pavlopetri mellett igen különös régészeti lelőhely található. Aki el szeretne látogatni oda, búvárszemüveget kell öltenie, ugyanis ez a régészeti lelőhely - ami valójában egy település -  4 méterrel a víz alatt található.

Ezen városka régészeti jelentősége igen nagy, ugyanakkor úgy tartják, hogy ez a legrégebbi víz alá süllyedt település a világon, a maga 5000 éves múltjával.

pavlopetri_2.jpg

A városkában a víz csodálatosan konzerválta az építészeti megoldásokat: az utak, két tároló, templom, temető és egy komplett vízvezetékrendszer nyugszik a víz alatt.

A város szívében egy 40x20 méter nagyságú tér található, s a település érdekessége, hogy házai viszonylag nagyok: akár 12 szobát is rejtenek. Felépítése nem sokban különbözik a mai településektől.

A tudósok úgy tartják, hogy a városka Krisztus előtt 1000 körül süllyedt a tengerbe egy nagy földrengés következtében, neve sajnos nem ismert.

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1314360995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása