Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögség a nagyvilágban

2. rész

2018. október 05. - kalimeraeger

greece.jpg

Kép forrása: greecechamber.org

Jártatok már Greece-ben? Nem, nem őrültünk meg, és nem fellengzősre vettük a figurát, tényleg Greece-ről beszélünk. Mármint az amerikai városról.

Ha ugyanis Monroe megyében, New York államban járunk, megakadhat a szemünk egy Greece nevű városon, mely közel 96 ezer lakossal rendelkezik, s melynek mottója: Fedezd fel az ígéretet!

Az Ontario-tó partján elhelyezkedő várost 1822-ben alapították, akkor még Northampton néven, ám a görög szabadságharc sikere után a város Greece-re keresztelte át magát az ott élő görög lakosok ráhatására.

A város hivatalos zászlójának közepén egy világítótorony áll, mely a Genesee folyó torkolatánál található, és amit ugyanabban az évben építettek, mint amikor maga a város is született. A világítótorony egy körben helyezkedik el, ami valójában az ókori görög harcosok pajzsát szimbolizálja, körben meander-motívumokkal. A villámok erőt és energiát sugároznak, a zászló színei pedig, melyek a terrakotta, a fekete és az arany, a görög vázák világát adják vissza.

A város egyebekben leginkább a már megszokott amerikai hangulatot idézi, minden megtalálható benne, amit egy átlag amerikai várostól várnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr614280455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása