Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország gyermekei

2018. szeptember 10. - kalimeraeger

Szerte a világon, számos híresség rendelkezik görög gyökerekkel, olyanok is, akikről nem is gondolnánk. Az alábbi cikk 9+1 ilyen hírességet mutat be.Ti kiket ismertek még? :)

1. Tiffani Thiessen

tiffani_thiessen_1.jpg

A Beverly Hills 90210 gyönyörű sztárja édesanyja révén rendelkezik görög gyökerekkel, ugyanakkor török és wales-i vér is csörgedezik az ereiben.

2. Jennifer Aniston

jennifer_aniston_1.jpg

A híres hollywoodi színésznő édesapja révén görög, ugyanis John Aniston Giannis Anastassakis néven látta meg a napvilágot. A gyönyörű színésznő keresztapja pedig nem más, mint a Kojak néven elhíresült Telly Savalas.

3. Zach Galifianakis

zach-galifianakis.jpg

A görög-amerikai komikus leghíresebb szerepe a Másnaposok című vígjátékban nyújtott alakítása, azóta azonban már számos filmben láthattuk. Zach nagyszülei Krétán születtek, később költöztek az Egyesült Államokba.

4. Billy Zane

billy_zane_1.jpg

Gondoltátok volna, hogy a Titanic és azóta megannyi film sztárjának is görög vér csörgedezik az ereiben? Az amerikai színész és producer William George Zane néven látta meg a napvilágot, mindkét szülője rendelkezik görög felmenőkkel, eredeti nevüket, a Zanikopoulos-t változtatták Zane-re.

5. Criss Angel

criss_angel.jpg

Az egyik leghíresebb amerikai bűvész, Criss Angel, aki New Yorkban kezdte karrierjét, de napjainkban leginkább Las Vegas-ban lép fel, Christopher Nicholas Sarantakos néven látta meg a napvilágot.

6. Kelly Clarkson

kelly_clarkson.jpg

Kelly édesanyja révén görög, ugyanakkor német és ír felmenőkkel is rendelkezik. A híres énekesnő az American Idol című tehetségkutató révén vált világszerte ismert és nagyon kedvelt előadóvá.

7. Rita Wilson

rita_wilson.jpg

Nem véletlen, hogy a színésznő és híres férje nagyon vonzódnak Görögországhoz, s a görög ihletésű filmek egyik legnagyobb mecénásai, hiszen a színésznő édesanyja révén görög származású.

8. Angie Harmon

angie_harmon.jpg

Az amerikai színésznő és modell édesanyja révén görög, édesapja révén ír és német gyökerekkel rendelkezik. A színésznőt többek között a nagy sikerű Baywatch című sorozatban láthattuk.

9. John Stamos

john_stamos.jpg

A sármos színész neve is arról árulkodik, hogy van némi köze a görögökhöz: édesapja, Bill Stamos Görögországból érkezett az Amerikai Egyesült Államokba.

10. A kakukktojás: Tommy Lee

tommy_lee.jpg

A Motley Crue dobosa, aki mind csapatban, mind szólóban szép sikereket ért el, Athénban született.

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3614233339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása