Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görög macskák világa

2018. szeptember 06. - kalimeraeger

macskak_8.jpg

Egyes feljegyzések szerint az első macskák az időszámításunk előtti 2. évezredben jelentek meg Kréta szigetén és Kis-Ázsiában, s kezdtek egyre elterjedtebbé válni. Noha az egyiptomi kultúrában az alvilág őreinek tartották őket, s később Istenné is váltak, az ókori görögök nem szenteltek nagy figyelmet a macskáknak, az állat istenítése a Ptolemaiosz-dinasztia uralomra jutásával kezdett egyre inkább feledésbe merülni. A görögök ebben az időben a macskák helyett inkább szelídített házi görényeket tartottak, mert alkalmasabbnak ítélték őket az egerek elleni harcra.

Ma már a macskák a görög látkép szinte elengedhetetlen elemei, bármerre járunk, találkozhatunk jópár napfürdőző példánnyal.

Figyelem, a nyugalom keltésére alkalmas képek következnek! :)

macskak_1.jpg

macskak_2.jpg

macskak_4.jpg

macskak_5.jpg

macskak_6.jpg

macskak_7.jpg

macskak_9.jpg

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9014226669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása